joi, 8 aprilie 2010

Upanishad 0,4

Chiar si intr-o iubire ideala unul iubeste ceva mai mult decat celalalt

7 comentarii:

 1. Pai daca e ideala, ideala sa ramana. Sa iubeasca amandoi la fel! Ca daca nici in "ideal" nu e "ideal" atunci la ce sa mai tindem?!sa visam?!sa speram?!

  RăspundețiȘtergere
 2. Suntem doar un rezultat al asimetriei, deci cum am putea tinde spre perfectiune?

  RăspundețiȘtergere
 3. Nu stiu daca un lucru ideal este neaparat un lucru perfect..perfectiune este ceva mort.In perfectiune toata transformarea si evolutia au incetat,este un punct terminus.Nu se mai poate intampla nimic.Idealul este ceva personal,ceva ce poti atinge pentru a putea merge mai departe..Cred intr-o iubire ideala in care cei doi primesc si daruiesc fara grad de comparatie..Simona este numele meu si doar ma plimb si poposesc unde e bine.

  RăspundețiȘtergere
 4. @Simona Ai dreptate cumva si parca nu chiar.
  ;-) Eu vad perfectiunea ca pe un cerc. E forma perfecta. Pe cand ceva lipsit de perfectiune este pentru mine ceva cu colturi/unghiuri/varfuri ascutite. Idealul de care vorbesti tu, il accept! Dar doar daca facem abstractie de comparatie. Si asta e greu, pentru ca este un mit. Comparatia o facem, chiar daca nu vrem!
  Spui ca idealul este "ceva ce poti atinge pentru a putea merge mai departe". Eu cred ca idealul este acel ceva spre care tindem si nu-l vom atinge niciodata. Nu exista dupa parerea mea acest "mai departe" dincolo de ideal. Si vazand treaba asa devin idealul si perfectiunea sinonime.
  Mi-a facut placere si te mai astept pe planeta mea. :-)

  RăspundețiȘtergere
 5. Cate polemici starnesti domnule draga! :)
  Am vrut sa confirm ce ai scris.

  RăspundețiȘtergere
 6. @Daniela Adevarul este ca mi se pare extrem de interesanta discutia asta. Fiecare vede treaba cu dragostea ceva mai altfel...si este bine asa! :-)

  RăspundețiȘtergere
 7. Da!unghiurile sunt diferite,de unde si perspectiva.Asta este bine,precum spui.Raman la parerea mea ca idealul este ceva personal iar perfectiunea este a tuturor.:)Dar ai dreptate,este posibil sa nu-l atingem niciodata..Ramane,pentru mine,contradictia:daca unul iubeste mai mult,iubirea ramane ideala?! Este interesanta, intradevar, discutia..si mai ales tema.Toti simtim si traim diferit, in lumea (planeta:))noastra.Simona

  RăspundețiȘtergere